Hvad foretrækker man at tage billeder af som fotograf?

04 januar 2020 Anders_Lundtang_Hansen

Det vil måske overraske dig, men selvom man er uddannet og udlært fotograf, så er det ikke ensbetydende med, at man er lige så god til at tage billeder af alting, selvom man har erfaringen, uddannelsen og godt udstyr i bagagen.

Mange mennesker forestiller sig, at kan man tage billeder og har vist erfaring i at kunne det, indkapsle motivet og redigere det godt til, så må man evne at tage billeder af praktisk talt alt mellem himmel og jord, man kan fange med linsen.

Sådan ligger landet slet ikke, og du kan jo bare se på din egen jobsituation, hvor du måske er udlært eller ufaglært i en bestemt retning; her har du vel også mere erfaring med et specifikt område end et andet – måske er du ligefrem specialiseret i noget indefor det område, selvom din jobtitel lyder mere alsidig.

Således er det også med fotografer, hvor man kan finde mange forskellige af den slags typer ude i verden.

Eksempelvis er der dem, der arbejdet i et studie derhjemme og tager portrætbilleder, hvor de bedre kan rykke rundt på motivet, dekorationerne, lyset, indstillingerne med videre og have mange chancer for at tager det bedst mulige billede.

Andre fotografer kan bedre lide at være ude i verden og tage billeder udenfor af motiver, der måske står stille, men hvor man mere skal arbejde med det naturlige lys og de udfordringer, som der følger med her.

Endvidere findes der jo også de mere kaotiske fotografer, der elsker at tage billeder, hvor der konstant sker noget, om det så er til koncerter eller ude i krigszoner, hvor det handler om at være på det rette sted på det rette tidspunkt.

Nogle gange kan disse professioner overlappe, men ofte ser man, at mange fotografer specialiserer sig på et område, som de bliver gode til.

Flere Nyheder